Nieuws, Lokaal, Antwerpen, Gedempte Zuiderdokken, Wim Tellier, We Drift, Uitgeverij Lannoo -

Wim Tellier geeft publiek een tweede kans

ANTWERPEN - Van vrijdag 5 tot en met maandag 8 juli 2013 is de kunstinstallatie 'We Drift' van megafotograaf Wim Tellier in volle omvang te bekijken op de Gedempte Zuiderdokken. Omdat op zondag 2 juni 2013 de door de natuur aangedreven kunsttentoonstelling gedeeltelijk mislukte, krijgen belangstellenden nu een tweede kans om de tentoonstelling te bekijken.

maandag 1 juli 2013 13:21

Een en ander liep die zondag mis door de kracht van de stroming die mee met de wind werd opgejaagd. Omwille van de zeer strenge veiligheidsmaatregelen, werd de start verlaat zodat de expo niet ten volle tot haar recht kon komen. Want eens de kentering van het getijde een feit was, raakten de in puzzels van 10 x 10 aaneengebonden vlotten niet meer bij elkaar en passeerde er slechts een klein gedeelte van de kunstwerken voor de Antwerpse rede.

Teleurgesteld

Wim Tellier is nog steeds wat teleurgesteld dat het project niet volop kon getoond worden. Vandaar hij er belang aan hecht dat het kunstwerk toch volledig aan de bevolking van zijn thuisstad en geïnteresseerden kan worden aangeboden. Het publiek krijgt die kans nu tijdens het eerste weekend van juli waar het kunstwerk het volledige verharde terrein van de Zuiderdokken in beslag zal nemen.

Uitkijktorens

Er zullen dan ruim 930 foto’s van 3,6 x 3,6 meter tentoongesteld en verankerd worden in de grond. Daarnaast komen er nog, aan de westkant van het terrein, vijf kubussen van 4 x 4 meter en 4 meter hoog met langs de vier zijden eveneens de “We Drift” beelden. Bovendien worden er centraal over de lengte van het terrein 5 uitkijktorens opgesteld van 4 x 4 meter en 8 meter hoog zodat de toeschouwers het werk van bovenuit kunnen bekijken. Wie nog hoger wil kan voor 30 euro per persoon een korte helivlucht maken boven het kunstwerk. Een Led-scherm van 28 vierkante meter, waarop alle foto’s in een roterende projectie zullen te zien zijn, maakt de tentoonstelling tenslotte compleet.

Londen

Ondanks de moeilijkheden die de kunstenaar ondervond op de Schelde, blijft hij bij zijn plan om de stunt later dit jaar op de Londense Thames te herhalen. “Ik ga daar echter slechts een gedeelte van de foto’s op het water tonen en de rest ga ik opstellen langs de oevers. Ik zoek ook naar een methode om het publiek te briefen tijdens de uitvoering van het project. Want in Antwerpen wisten de mensen niet dat er een vertraging was bij de start zodat velen te vroeg weggingen. Diegenen die het toch volhielden, waren teleurgesteld omdat ze geen informatie kregen over het verloop van de drijvende tentoonstelling. Dat wil ik in de toekomst vermijden.”

Boek

Intussen rolde bij Uitgeverij Lannoo het boek “Wim Tellier – We Drift” van de persen. Het tweetalige werk, met een woord vooraf door Guillaume Van der Stichelen, vertelt in 4 delen, 288 bladzijden en honderden foto’s het avontuur van ‘We Drift’, vanaf het eerste concept tot de uiteindelijke drijvende tentoonstelling van zondag 2 juni 2013.

Praktisch:

We Drift- Gedempte Zuiderdokken Antwerpen – De tentoonstelling opent op vrijdag 5 juli 2013 om 18.00 uur en is vanaf dan dagelijks gratis toegankelijk van 10.00 tot 22.00 uur. Op maandag 8 juli 2013 wordt de expositie om 20.00 uur afgesloten – Voor 30 euro per persoon kan men iedere dag tussen 18.00 uur en 19.00 uur een helivlucht van ongeveer 8 minuten boeken om het kunstwerk vanuit de lucht te bewonderen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!