Nieuws, België -

Een week lang stil protest bij hoofdzetel VBO

Als het moet, staan militanten van de bediendevakbonden BBTK, CNE en LBC-NVK nog een hele week aan de hoofdzetel van het VBO in Brussel. Een tentenkamp mocht niet van de politie. "Daarom kozen we om - geïnspireerd door de acties op het Taksimplein - gewoon stil te staan voor de ingang van het VBO", zegt Geert Haverbeke van BBTK.

maandag 1 juli 2013 21:37

“We kunnen toch niet gewoon afwachten tot er slecht nieuws komt over de harmonisatie van de arbeiders- en bediendestatuten want de belangrijkste dagen moeten nog komen, zeiden onze militanten”, aldus Geert Haverbeke. “Daarom deze actie. We staan hier elke dag van 8u tot 22u. De militanten wisselen elkaar af in een shiftensysteem.”

Vorige donderdag voerden de vakbonden nog actie op het Spanjeplein. Toen ze probeerden een tentenkamp op te zetten in de buurt van de hoofdzetel van het VBO werd dat verhinderd door de politie. Een stille, stilstaanden actie mocht voorlopig wel.

Op 8 juli moet er een oplossing zijn want dan vervalt de deadline van het Grondwettelijk Hof. Het dossier zit nog altijd muurvast. Volgens de vakbonden komt dat door de onverzettelijke houding van de werkgeversorganisatie VBO.  

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!