Verslag, Samenleving, België, Lokaal, Slag van waterloo -

Fotoverslag: herbeleving van de slag van Waterloo

Met zo’n 800 deelnemers uit vele landen (België, Frankrijk, Engeland, Nederland, Italië, Polen, Duitsland, Oekraïne, ...) was Waterloo op 22 en 23 juni opnieuw het slagveld dat Europa een nieuwe vorm gaf.

donderdag 27 juni 2013 11:13
Spread the love

Met zo’n  800 deelnemers uit vele landen (België, Frankrijk, Engeland, Nederland, Italië, Polen, Duitsland, Oekraïne, …) was Waterloo opnieuw het slagveld dat Europa een nieuwe vorm gaf.

Deze gepassioneerde deelnemers leven voor twee dagen zoals 200 jaar geleden: zij slapen in tenten, op stro (althans voor de dapperen onder hen), koken op een houtvuur, dragen uniformen die lijken zo goed als deze toen gedragen.
Gedurende de dag worden er oefeningen georganiseerd om te leren om te gaan met wapens, en om te leren de troepen te manoeuvreren.

Napoleon is aanwezig met al zijn staf, evenals Wellington. Artillerie en cavalerie zijn aanwezig in getal. Net als in een echt leger worden de meest verdienstelijken gepromoveerd of gedecoreerd voor moed of heldendaden. Net zoals toen was de meteo van de partij om het slagveld goed nat te maken. De reconstitutie vond plaats bij zonsondergang, dat zorgde voor een bijzondere sfeer.

De activiteiten van dit jaar zijn in afwachting van de grote herbeleving die zal plaatsvinden in 2015, voor de tweehonderdste verjaardag van de slag van Waterloo.

take down
the paywall
steun ons nu!