Amnesty International verzamelde in april en mei 2013 bewijzen van de slechte behandeling van asielzoekers in Libische 'gesloten centra' (foto: Amnesty International).
Nieuws, Afrika, Politiek, Libië, Mensenrechten, Asielzoekers, Amnesty International, Migranten, Wereldvluchtelingendag, Asiel en migratie, Opvangcentra - Lore Van Welden

Vluchtelingen, asielzoekers en migranten opgesloten in erbarmelijke omstandigheden in Libië

In Libië worden asielzoekers, vluchtelingen en migranten voor onbepaalde tijd opgesloten en dit enkel voor immigratiedoeleinden. Amnesty International vraagt naar aanleiding van Wereldvluchtelingendag op 20 juni aan de Libische autoriteiten om deze praktijk onmiddellijk te stoppen.

vrijdag 21 juni 2013 12:30
Spread the love

In een nieuwe briefing ‘Scapegoats of Fear: Rights of Refugees, Asylum-Seekers and Migrants Abused in Libya’ documenteert mensenrechtenorganisatie Amnesty International de onaanvaardbare manier waarop duizenden vreemdelingen – vaak uit Sub-Sahara-Afrika – behandeld worden in het Libië van na de val van het Khaddafi-regime.

Ze worden willekeurig gearresteerd en voor lange tijd opgesloten in schrijnende omstandigheden zonder te weten wanneer ze ooit zullen vrij komen.

Amnesty International bezocht in april en mei 2013 zeven ‘opvangcentra’ en vond er bewijzen van mishandeling en soms foltering. Veel gedetineerden krijgen geen medische verzorging en sommigen worden – na gedwongen medische controles – het land uitgezet omdat ze bijvoorbeeld aids of hepatitis hebben.

Lore Van Welden

Lore Van Welden is perswoordvoerder bij Amnesty International Vlaanderen vzw.

take down
the paywall
steun ons nu!