Turkije, de dynamiek van de stilte
Protesten-Turkije, politiek -

Turkije, de dynamiek van de stilte

woensdag 19 juni 2013 17:04
Spread the love

Beste Vrienden

Het laatste nieuw uit Turkije is dat in veel Turkse steden mensen stilstaan, zonder te bewegen. Ook in Ankara en Istambul, op pleinen, in de straten, in winkelcentra, op binnenplaatsen en op allerlei andere plekken. Alleen maar stilstaan als een stille uitdrukking van hun protest.

Geen politie of regering kan hen beschuldigen van stilstaan. In Istambul, wanneer een politieagent vraagt wat de persoon aan het doen is, antwoorden ze dat ze wachten. Als de politie vraagt op wie ze wachten geven ze de naam op van een persoon die is overleden tijdens de gewelddadigheden van de afgelopen weken. Deze vorm van protest begon gisteren met een man die zes uur lang stilstond op het Taksim Plein. Toen voegden zich meer en meer mensen bij hem. Uiteindelijk waren het er blijkbaar te veel en arriveerde de politie om hen te arresteren voor stilstaan.

Vandaag gebeurt dit in het hele land. In Ankara kwam een jonge, gehandicapte man uit zijn rolstoel die door zijn moeder werd geduwd, knielde neer en bleef in die houding zitten. Toen sloten anderen zich bij hem aan en zo verder. We zullen morgen zien of dit nieuwe fenomeen massaal wordt.

Pressenza IPA, GoneNative

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!