Pianist Bill Charlop zal op Jazz Middelheim 2013 voor de eerste keer in ons land optreden.
Cultuur, Lokaal, Antwerpen, Jazz Middelheim, Park den brandt, Middelheimmuseum, Jazz middelheiù 2013 -

Jazz Middelheim 2013 programmeert Randy Newman en Bill Charlap

ANTWERPEN - Niemand minder dan Randy Newman en Bill Stewart, werden als laatste twee headliners toegevoegd aan het Jazz Middelheim-programma van deze zomer. Met het Manuel Hermia Trio en Bambi Pang Pang, een project van studenten van de Artesis Hogeschool onder leiding van de legendarische drummer Andrew Cyrille, is het programma nu volledig bekend.

woensdag 19 juni 2013 13:25
Spread the love

Eerder bevestigden legendarische jazznamen zoals Randy Weston African Rhythms Septet, Charles Lloyd Quartet, Anthony Braxton Diamond Curtain Wall Quartet en Toots Thielemans met zijn kwartet hun deelname. Verder is er ook de bijna volledig vrouwelijke groep van Terri Lyne Carrington: Mosaic, met onder meer Lizz Wright en Gretchen Parlato. En als primeur brengt Jazz Middelheim pianist Bill Charlap voor het eerst live naar ons land.

Iconische musici

Ook de Belgische scene is op Jazz Middelheim sterk vertegenwoordigd. Drummer Stéphane Galland staat op de affiche met zijn project LOBI. Robin Verheyen vormde in samenwerking met Jazz Middelheim een uniek kwartet samen met de iconische musici Marc Copland, Gary Peacock en Joey Baron. Ook Melanie De Biasio, wiens nieuwe plaat het zeer goed doet, is van de partij. En met met het Manuel Hermia Trio en een optreden van Andrew Cyrille is ook dit lijstje compleet.

Artist in Residence

Vanaf deze editie 32ste editie presenteert Jazz Middelheim elk jaar een ‘Artist in Residence’. Tigran Hamasyan, één van de allergrootste piano- en compositietalenten van zijn generatie, aanvaardde meteen om drie projecten uit te werken. Hij brengt daarvoor op donderdag Jan Bang en Arve Henriksen en vrijdag Trilok Gurtu mee. Zaterdag 17 augustus speelt hij met zijn eigen Quintet Shadow Theater waarmee hij in het najaar een nieuw album uitbrengt.

Verassingspaketten

Jazz Middelheim trekt de lijn door als kwaliteitsfestival waar beleving en genieten centraal staan. Er is opnieuw kinderanimatie en ook de samenwerking met het Middelheimmuseum wordt herhaald. Het beeldenmuseum voorziet verrassingspakketten voor wie het museum bezoekt tijdens Jazz Middelheim en een Jazz Middelheim festivalticket voorlegt. Ook de lekkere en gezonde catering wordt verder verfijnd. Er is opnieuw een uitgebreid vegetarisch aanbod en er zijn ook glutenvrije gerechten beschikbaar.

Klara

Klara zorgt tijdens het festival, vier dagen lang, elke dag van 16.uur tot middernacht voor live uitzendingen met uiteraard veel muziek, interviews en live verslaggeving. Master of ceremony is Bart Vanhoudt. Op vrijdag 28 juni staat de laatste Take 7 van dit seizoen volledig in het teken van Jazz Middelheim. In juli en augustus trakteert Rob Leurentop de luisteraars elke zondagavond op historische concertmomenten in het zondagavondprogramma Jazz Middelheim.

Praktisch:

Jazz Middelheim 2013 – Park Den Brandt Antwerpen – Van donderdag 15 augustus tot zondag 18 augustus 2013. Gedetailleerde info: www.jazzmiddelheim.be

take down
the paywall
steun ons nu!