Afhangende borsten, dikke billen en een wilde bos schaamhaar

Afhangende borsten, dikke billen en een wilde bos schaamhaar

dinsdag 18 juni 2013 10:13
Spread the love

Wie is er dezer dagen nog tevreden met zichzelf? Waarom is uiterlijk zo belangrijk voor ons, Westerse mensen? Waarom zijn vooral vrouwen nooit eens tevreden? Ingebeelde lelijkheid bestaat echt! Dan maar met z’n allen op de snijtafel gaan liggen? Mij niet gezien! Het is toch heel normaal dat vrouwen na een bevalling of door het ouder worden of door te vermageren hun stevigheid verliezen. Is dat dan zo verschrikkelijk?

En er bestaan ook trucjes om er zelf iets aan te proberen doen! Eén van die trucjes is het drinken van venkelthee of fenegriekzaad op je maaltijden strooien. Je borsten worden er voller en groter van op een natuurlijke manier!  

Vrouwen die zich laten veranderen zijn nadien dikwijls ofwel heel teleurgesteld, ofwel is het effect maar tijdelijk en komt er nadien weer iets dat ze niet mooi vinden aan zichzelf. Slechts een minderheid is tevreden na een operatie. Zo kan je blijven snijden…Zelfs schaamlippen worden tegenwoordig gecorrigeerd, stel je voor! Waarom stellen we ons zo op? Moeten we er echt uitzien als Barbiepoppen?

Volgens een Noors onderzoek voelen vrouwen zich na een schoonheidsoperatie vaker depressief en bezorgd en veranderde de operatie niets aan het zelfbeeld dat deze vrouwen van hun lichaam hadden! 

En wat met dat hele gedoe rond schaamhaar…Moeten we echt allemaal heel veel geld en tijd investeren om onze lovers het gevoel te geven dat ze in een pornofilm meespelen? Hygiëne en esthetica ok, maar dat je persé kaal moet zijn als modebewuste en zichzelf respecterende vrouw is een fabeltje verzonnen door fabrikanten van ontharingsproducten.

De reactie van een feministe op dit fenoneem vond ik wel grappig: “Een echte vent is zo kontent dat hij nog eens goed van bil mag gaan, dat hij heus niet gaat liggen inspecteren hoe goed je je daar beneden wel geschoren hebt.”

Love yourself en je komt wel iemand tegen die ook daadwerkelijk van je houdt zoals je bent. Met of zonder afhangende borsten, dikke billen en een wilde bos schaamhaar 🙂 !

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!