Nieuws, Antwerpen, Lokaal, Turkije, Occupy, Taksim, Gezi Park -

Occupy Antwerpen solidair met Taksim-plein

Op het Conscienceplein in Antwerpen kwamen zaterdag enkele tientallen mensen samen om hun solidariteit te tonen met de protestacties in Turkije. Het originele protest in Gezi-Park om wat ten dode opgeschreven bomen ontaarde in een hevige strijd tussen de premier en de duizenden manifestanten. De brutale aanpak van de politie lokte wereldwijd reacties uit van afschuw.

zondag 16 juni 2013 04:28
Spread the love

De manifestatie die gepland was op de Groenplaats kreeg geen toestemming van het stadsbestuuromdat er reeds een ander evenement op de Groenplaats plaatsvond. Het Conscienceplein was een aanvaardbaar alternatief. De activisten maakten het gezellig met thee en koekjes.

Er werd door verschillende sprekers nogmaals uitgelegd hoe het protest in Gezi-Park ontstond en groeide, de oorzaken, de actualiteit en de consequenties. Voor de aanwezige Turken werden de teksten ook in het Turks verklaard.

Nadien werd in de discussiegroepen gezocht naar protestslogans en eisen voor een democratisch Turkije. De notiites werden vervolgens uitgewisseld en becommentarieerd.

De actie verliep in een gemoedelijke sfeer.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!