Prijs voor toekomstige generaties beloont duurzame projecten van de toekomst
Nieuws, België -

Prijs voor toekomstige generaties beloont duurzame projecten van de toekomst

De bio- en fairtradechololatier Belvas uit Henegouwen krijgt de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties. Hotel ‘t Roodhof uit Oostkamp dat gerund wordt door 30 personeelsleden die (nog) niet op de klassieke arbeidsmarkt terecht kunnen, krijgt een speciale vermelding van de jury. De publieksprijs ging naar Les Grignoux dat filmhuizen en galerijen beheert in Luik.

woensdag 12 juni 2013 14:40
Spread the love

In beleidsteksten struikel je over de woorden ‘duurzame ontwikkeling’, maar ondertussen zijn er ook in België al honderden organisaties die de principes van duurzaamheid dagelijks in de praktijk brengen.

Vaak doen ze dat zonder daar veel aandacht voor te krijgen. Om daar iets aan te doen reikt de Stichting voor Toekomstige Generaties sinds 2007 een gelijknamige prijs uit. Er waren elf finalisten uit alle provincies die elk een voorbeeld vormen voor de rest van de maatschappij, klinkt het.

De laureaat werd aangeduid door een jury onder leiding van professor Bernard Mazijn (Universiteit Gent).

Belvas is sinds acht jaar één van de weinige fairtradechocolatiers in Europa. Hotel ‘t Roodhof kreeg een vermelding van de jury. “Het ultieme doel van  hotel ‘t Roodhof is de maatschappelijke integratie van haar werknemers, die vaak (moeten) leven met een etiket dat eerder verwijst naar wat zij niet kunnen dan wat ze wél kunnen”, zo stelt het hotel zichzelf voor.

Winnaar van de publieksprijs Les Grignoux heeft in Luik 3 filmhuizen, die samen meer dan 450000 kaartjes verkochten. Daarnaast bezit de vzw 3 kunstgalerijen, een café en een brasserie. Les Grignoux wil zo veel mogelijk mensen ‘een alternatief te bieden voor de dominante cultuur’.  

take down
the paywall
steun ons nu!