Nieuws, België -

Caroline Gijselinckx: “De coöperatie als organisatievorm”

Caroline Gijselinckx: “De coöperatie als organisatievorm”
woensdag 12 juni 2013 15:32

Coöperaties zijn vandaag niet meer weg te branden uit de media. Te pas en te onpas worden ze naar voor geschoven als dé remedie tegen alles wat er misloopt met ons dolgedraaid sociaal-economisch systeem. Maar wat zijn coöperaties eigenlijk? Waar ligt hun historische oorsprong? In welke domeinen van het maatschappelijk leven vinden we ze terug? Is deze organisatievorm anno 2013 nog wel geschikt om in een complexe samenleving als de onze een rol te spelen? Hoe sporen coöperaties met de marktgerichtheid van ons kapitalistisch systeem? Kunnen burgers via deze organisatievorm een beslissende stem krijgen? En wat zijn de toekomstige uitdagingen voor deze coöperaties?

We leggen deze vragen voor aan Caroline Gijselinckx, onderzoeksleider Coöperatief & Sociaal Ondernemen bij het HIVA (Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving)

take down
the paywall
steun ons nu!