We Drift: de grootste kunstinstallatie aller tijden
Cultuur, Lokaal, Antwerpen, De Zomer van Antwerpen, Wim Tellier, We Drift, Kunst in Antwerpen -

We Drift: de grootste kunstinstallatie aller tijden

ANTWERPEN - Zondag 2 juni lanceerde kunstenaar-fotograaf Wim Tellier in Antwerpen ‘We Drift’: 1.000 vlotten van 16 vierkante meter die samen op de Schelde moeten drijven met de getijden als energiebron. Dat was alvast de bedoeling. Maar de wind was spelbreker! Hooguit 60 vlotten bereikten Antwerpen-Zuid. Het was nochtans een pracht van een project.

maandag 3 juni 2013 16:55
Spread the love

De eerste kunstinstallatie ter wereld die gestuurd wordt door de natuur.

Ze confronteert ons met onze eigen sterfelijkheid en die van de planeet waarop wij leven. Op elk vlot is een foto van een persoon gemonteerd tegen een achtergrond van een landschapsfoto. In elk landschap plaatste Tellier een enorme rode pleister die de schoonheid en kwetsbaarheid van onze planeet symboliseert.

De hele vloot zou vanaf de oever van Sint-Anneke op de Schelde worden gelanceerd twee uur voor het hoogste tij. De vlotten zouden dan normaal twee uur lang met de stroom mee landinwaarts varen. Maar de kunstenaar kreeg de wind op kop! Jammer. Een impressie.

take down
the paywall
steun ons nu!