De zogezegde Sinksenfoor-rellen. Een Antwerp-supporter vertelt zijn verhaal
Antwerpen, Politie, Voetbal, Sinksenfoor, Grote Markt, Antwerp, Schande, Mars, Royal, Football, Club -

De zogezegde Sinksenfoor-rellen. Een Antwerp-supporter vertelt zijn verhaal

vrijdag 31 mei 2013 01:52
Spread the love

Een leugentje van de media, een fout van de politie.

De media begint steeds meer en meer sensatiemedia te worden. Van elk kleinigheidje dat er gebeurt, wordt een groot mediacircus gemaakt. Er wordt minder en minder moeite gedaan om waar en relevant nieuws te verspreiden. Deze maandag vonden er zogezegd rellen plaats op de Sinksenfoor (dit heeft de media ervan gemaakt). Tijdens deze rellen werd ik onterecht gearresteerd. Daarom dat ik toch even mijn verhaal kwijt wil.

Het was een leuke maandagavond, waar we met 1000 man en meer op de Grote Markt onze ploeg R Antwerp FC vertegenwoordigden aan het stadhuis. Het doel hiervan was het stadsbestuur laten zien dat Royal Antwerp FC nog leeft en dat wij niet aan de kant moeten worden geschoven. Dit ging gepaard met een vredelievende mars met veel lawaai, een hoop liedjes en er was ook wat Bengaals vuurwerk aanwezig. De perfecte ingrediënten om met de Antwerpvrienden er een leuke avond van te maken.

Nadat de sfeer op de Grote Markt wat aan het uitdoven was, zijn we rustig iets gaan eten in de frituur Number One. Daarna zijn we richting de Sinksenfoor vertrokken om nog smoutebollen te eten en misschien nog een attractie mee te pakken. Bij onze groep van 4 mensen was er op dat moment zelfs een Beerschotsupporter bijgekomen. Aangekomen op de Sinksenfoor liepen we eerst langs een groep Antwerpsupporters, die we negeerden en gewoon voorbijliepen. Deze voorbijgelopen kwamen we in een groep Beerschotsupporters terecht. Dit hadden we nog niet door tot het moment de groep Beerschotsupporters anti-Antwerp liederen begonnen te zingen en uitdagende gebaren richting de Antwerpsupporters maakten.

Vanaf dat moment hadden we door dat we daar niet moesten blijven staan en we wandelden een andere richting uit. Dus we liepen terug richting de Kloosterstraat. Ondertussen kwamen er gepantserde wagens aangereden. Mezelf kennende heb ik daar een foto van getrokken.En ben ik gewoon verder gegaan met mijn weg om de Sinksenfoor te verlaten. Bij het voorbijlopen van een oproerpolitie werd mij bevolen om mijn handen tegen een camion te plaatsen en benen wijd open te zetten. Je kent het wel, het zicht van iemand die opgepakt wordt. Vanaf dat moment heb ik gewoon gedaan wat ze vroegen, want weggaan zou toch niet kunnen. Maar toen al had ik het gevoel van overmacht. Ik werd opgepakt terwijl ik niets gedaan heb. 

Waarom ik werd opgepakt, weet ik nog altijd niet. Ik kwam vanuit een andere richting dan waar het allemaal bezig was. Mijn vrienden en ik hadden zelfs geen kleren aan die deden vermoeden dat wij Antwerpsupporters waren.

Uiteindelijk werden wij naar de gevangenis op de Luchtbal gebracht waar we met zijn +/- 25 samen in een grote cel zaten. Daar was ook al duidelijk dat een grote hoop er niets mee te maken had. Sommigen gingen een pita eten, andere gewoon de sfeer op de Sinksenfoor opsnuiven en anderen zaten gewoon op een terras iets te drinken. Achja we stonden gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zeker.

Door dit voorval ben ik enkele keren redelijk herkenbaar in de media gekomen en beschuldigd als hooligan of heethoofd, wat ik helemaal niet ben. Ik ben een gewone supporter van mijn ploeg die tegen elke vorm van fysiek geweld is.

Dit was mijn verhaal van wat er eigenlijk gebeurd is die avond. Niets dus. Wat ik hiermee hoop te bereiken is dat de media verkeerd zit met dat wat er allemaal geschreven staat over wat er is gebeurd op de Sinksenfoor, of toch niet aan het groot rad waar ik gepasseerd ben. Ook is de politie weer eens in de fout gegaan om zo een leuke avond toch te verbrodden met zo’n actie.

 

take down
the paywall
steun ons nu!