Nieuws, Onderwijs, Gent, Finland, Concentratiescholen -

‘Exit Concentratie’ wint persprijs

‘Exit Concentratie’, een documentaire van Luk Dewulf en Inge Wagemakers over concentratiescholen, heeft de Belfius Persprijs Lokale Pers gewonnen. De docu kan bij ons integraal bekeken worden, we diepen ze dan ook graag nog eens voor u op.

zondag 26 mei 2013 11:38
Spread the love

In de documentaire bieden de makers een blik achter de schermen van enkele Gentse concentratiescholen. Belgische leerlingen zetten dan wel goede resultaten neer voor taal en wiskunde, de sociale ongelijkheid is nergens in de geïndustrialiseerde wereld zo groot als in België. Gent is anno 2013 de betere leerling van de klas in het sociaal mixen van leerlingen.

Luk en Inge trokken ook naar Finland. Finland biedt onderwijs van topkwaliteit en zorgt er tegelijk voor dat de sociale achtergrond van een kind nauwelijks invloed heeft op zijn of haar prestaties.

Exit concentratie is een documentaire van 1 uur over migratie en onderwijs en kwam tot stand met de steun van Fonds Pascal Decroos en de regionale televisiezender AVS.
Je kan de documentaire hier integraal bekijken.

Deel 1: https://www.dewereldmorgen.be/video/2012/09/10/exit-concentratie-documentaire-over-migratie-en-onderwijs-deel-1

Deel 2: https://www.dewereldmorgen.be/video/2012/09/11/exit-concentratie-een-documentaire-over-migratie-en-onderwijs-deel-2

Deel 3: https://www.dewereldmorgen.be/video/2012/09/12/exit-concentratie-een-documentaire-over-migratie-en-onderwijs-deel-3

take down
the paywall
steun ons nu!