Cultuur, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Antwerpse kathedraal, Cultuur en Erfgoed, Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Antwerpen, Monumentenzorg -

Restauratie Onze-Lieve-Vrouwekathedraal zit op schema

ANTWERPEN - De 50 jaar durende gefaseerde restauratie van de grootste kathedraal in onze contreien zit perfect op schema. Opgestart door de provincie Antwerpen in 1965 zal de restauratie worden afgerond in 2015. Gedeputeerde voor Cultuur en Erfgoed, Luk Lemmens en architect Rutger Steenmeijer, gaven een rondleiding langs de al dan niet volledig afgewerkte gedeelten.

donderdag 23 mei 2013 12:15
Spread the love

De voltooiing van de restauratiewerken aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen nadert met rasse schreden.

Verschillende werken aan zowel het interieur als het exterieur werden onlangs succesvol beëindigd, met als onmiskenbaar hoogtepunt de afronding van de gevelrestauratie en de restauratie van enkele belangrijke gebrandschilderde glas-in-loodramen.

Daarnaast werden ook diverse andere restauratiefasen onlangs opgestart. Enkele momentopnamen van dit prachtig gebouw.

take down
the paywall
steun ons nu!