Opinie, Nieuws - Peter Breedveld

Allahu Akbar

Ze riepen ‘Allahu Akbar’, twitterde 'Heer der Vliegen' (aka Geert Wilders) gisteren naar aanleiding van een gruwelmoord in Londen. Het is niet eens zo’n uitzonderlijk geval. Dergelijke moordpartijen vinden overal plaats, elke dag. Het gaat dan om verwarde mensen, om eenzame gekken die met hun auto op groepen mensen inrijden, in het rond beginnen te steken, een hele school uitmoorden.

donderdag 23 mei 2013 13:39
Spread the love

Maar deze riepen: ‘Allahu Akbar’, dus moeten alle moslims er weer aan geloven. Terwijl we het na de massamoord op tachtig linke mensen door Anders Breivik per se niet mochten hebben over het feit dat Breivik was geïnspireerd door de verzamelde werken van Geert Wilders.

Paal en perk

Als ik ook eens iets grof generaliserends mag zeggen over de islam: die heeft de macht om steeds weer de hoer in politici naar boven te halen. Je druk maken om de beestachtige manier waarop in Nederland met ‘illegalen’ wordt omgegaan, levert je de gunst van de kiezer niet op. Van economie heb je nog nooit iets begrepen, dus het is altijd fijn als moslims weer over de schreef gaan. Bijvoorbeeld door zomaar in het openbaar opmerkingen te maken over de manier waarop hun buren zich kleden. Kun je weer lekker roepen dat de politie hard moet optreden, pleiten voor racial profiling en ferm verklaren dat er ‘paal en perk’ moet worden gesteld.

Onvermijdelijke Wilders

Die moslims weten ook feilloos de voorspelbaarheid van de mens bloot te leggen. Op Twitter zie je na elk incident niet de minste journalisten hun innovatieve journalistiek bedrijven, namelijk door tweets rond te pompen. Dat pakte na de aanslag in Boston immers ook zo goed uit. Dan krijg je de onvermijdelijke Wilders met zijn gebral, moslims die verklaren dat dit niet ‘hun islam’ is en moslims en niet-moslims die verklaren dat het nergens voor nodig is dat moslims verklaren dat dit niet hun islam is. Mijn spambak loopt weer vol met verwensingen aan het adres van moslims, de originele verbastering van Hassnae’s naam tot ‘Haatsnee’ en oproepen om mij als collaborateur tegen de muur te zetten dan wel – met Allahs zegen – te onthoofden. ‘s Avonds zit er een enge moslim bij Pauw & Witteman.

Forse grondwetswijzing

Het is een ijzeren stramien dat nauwelijks is te doorbreken, zodat een discussie, over wat er werkelijk aan de hand is, vrijwel onmogelijk blijft. Zo komt er niemand op het idee dat het enige middel, om de ‘wantoestanden’ in de Schilderswijk een halt toe te roepen, een forse grondwetswijzing is. Omdat het vooralsnog niet verboden is om kritiek te hebben op andermans eet-, drink-, en kleedgedrag. Zelfs niet als je moslim bent.

Verdelgd als mosliminsect

Daar begon in Nederland het ‘islamdebat’ mee: met pogingen om de vrijheid van meningsuiting te beperken van mensen die kritiek hadden op moslims en op religie in het algemeen. Dat is allemaal anders uitgepakt en nu gaat het om pogingen de vrijheid van meningsuiting te beperken van moslims. Of eigenlijk lijkt iedereen het er allang over eens dat moslims geen recht hebben op vrije meningsuiting. Ze moeten worden onderdrukt, het liefst gedeporteerd, worden verdelgd als mosliminsect.

Want Wilders is groot.

Peter Breedveld is columnist en oprichter van de populaire blog FrontaalNaakt.nl

take down
the paywall
steun ons nu!