Reportage, Nieuws, België, Mensenrechten, Gay pride, Holebi's, Europees Hof van de Mensenrechten -

Record: 80.000 deelnemers Belgian Pride 2013

Op zaterdag 18 mei 2013 vond de 18de editie plaats van de Belgian Lesbian & Gay Pride in Brussel. Met naar schatting 80.000 deelnemers is het een van de grootste evenementen van het jaar. Belgian Pride is altijd een moment geweest waarop mensen zichzelf mogen zijn en tonen. De parade is niet alleen een feest, maar ook een manifestatie met specifieke politieke eisen.

zondag 19 mei 2013 11:47
Spread the love

Seksuele minderheden hebben immers in Europa nog steeds te kampen met wijdverspreide intolerantie en geweld. Dat meldt het Europese Agentschap voor Fundamentele Rechten (FRA). Het agentschap ondervroeg meer dan 93.000 lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders, van wie 47 procent aangaf dat ze in de voorbije 12 maanden gediscrimineerd of lastiggevallen werden vanwege hun geaardheid. Er is dus nog werk aan de winkel. Enkele sfeerbeelden.
 

take down
the paywall
steun ons nu!