Help ik kan niet loslaten!!!

Help ik kan niet loslaten!!!

zondag 19 mei 2013 11:50
Spread the love

Op een avond waarin ik druk bezig was de vegetarische keuken uit de doeken te doen, voor een uiterst geïnteresseerd publiek belde Marius me op.

In geuren en kleuren had ik ervoor het bontgekleurde, beleefde gezelschap gewaarschuwd dat ik een hekel heb aan storende GSM’s en om die dus gelieve stante pede uit te zetten.

Het geluid irriteerde me zo danig dat ik drie keer vroeg om ofwel op te nemen ofwel het ding uit te zetten.

Uiteindelijk bleek het geluid uit mijn rugzak te komen en voor ik de inhoud van de boodschap door had, had ik al met ‘Natuurlijk is dat prima, Marius! ’ opgehangen.

Te laat besefte ik dat ik de beste vriend van onze Khalil toestemming gaf om samen -met nog een twaalfjarige- over vijf weken, de eerste week van de paasvakantie naar Oostende te reizen.

Uiteraard was onze zoon in z’n nopjes toen hij via facebook vernam dat hij alleen naar zee mocht.

Dat ik nog niet definitief had toegezegd, nog met de papa zou overleggen, dat wij misschien ook met het gezin weg gaan, dat ik alle toestanden van de krokusvakantie nog niet verwerkt had,…. hier had hij geen oren naar.

Gelukkig beloofde hij mij een schitterend rapport, een belofte die er nog steeds staat als een paal boven water. Op paasmaandag voelde ik mijn hart bonken in mijn keel.

Khalil niesde en hoestte, proestte en zuchtte, hij had last van zijn luchtwegen en nog niet gepakt. Misschien veranderde hij nog van gedachten…

Dinsdag belde Marius om te vragen of ik Khalil tegen één uur bij hun thuis kon afzetten in Berchem. Zijn vader zou hen later afzetten aan het station en met het camionnette alvast vooruit rijden naar de zee.

Tijdens de treinrit sms’te en belde ik tot zoonlief me dwingend verzocht op te houden. Als er iets te melden viel, zou ik het heus wel te horen krijgen.

Was ik misschien vergeten dat hij al een totemisatie had overleefd?

Deze blog schreef ik in april maar wou hem nog eens mee te geven

take down
the paywall
steun ons nu!