Verslag, Nieuws, Samenleving, Brussel, Herdenking, Daklozen, Brussel, Overleden, Straatdoden -

Brussel herdenkt overleden straatbewoners

BRUSSEL - In het stadhuis van Brussel organiseerde het collectief 'Straatdoden' dinsdag een herdenking voor de overleden straatbewoners. In 2012 waren dat er 48. "Veel te veel", zegt Alain Courtois, eerste schepen van de stad Brussel.

dinsdag 14 mei 2013 17:55
Spread the love

Het collectief ‘Straatdoden’ organiseert jaarlijks een ceremonie voor de overleden straatbewoners van het afgelopen jaar.

In 2012 vielen er in Brussel 48 straatdoden; 16 meer dan het jaar voordien. “Dit is veel te veel en absoluut onaanvaardbaar”, zegt Alain Courtois (MR), eerste schepen van de stad Brussel. “En het aantal straatdoden blijft jammer genoeg toenemen. Dit terwijl we als Europese hoofdstad het goede voorbeeld zouden moeten geven.”

De Brusselse schepen houdt de politici medeverantwoordelijk: “Het gebrek aan goedkope huisvesting is de fout van de politici. Uiteindelijk is een dak boven je hoofd de minimumvoorwaarde voor waardigheid, maar voor veel mensen is wonen in Brussel onbetaalbaar geworden. Daar moeten wij absoluut iets aan doen”. Courtois beloofde zich te engageren voor de problematiek.

Zo een driehonderdtal mensen woonde de plechtigheid bij. De namen van de overleden straatbewoners werden een voor een voorgelezen, begeleid door een tekstje dat werd voorgelezen door twee stadsdichters.

Daarna brachten vrienden van de overleden straatbewoners nog een laatste hulde, door een steen neer te leggen met de naam van de overledene.

take down
the paywall
steun ons nu!