Foto Coop
Nieuws -

Coöperatieve beweging antwoord op de financieel-economische crisis?

Vanuit de overtuiging dat de coöperatieve werkvorm een antwoord kan zijn op de financieel-economische crisis, schieten nieuwe samenwerkingsverbanden als paddenstoelen uit de grond. VOORUIT100 en de nieuwe coöperatieve bank New B sloegen de handen in elkaar voor de organisatie op dinsdag 14 mei “De grote COOP-avond”. DeWereldMorgen.be schreef de voorbije maanden een uitgebreid dossier over de coöperatieve beweging.

maandag 13 mei 2013 14:05
Spread the love

Enkele eminente sprekers reflecteren over de betekenis van de coöperatieve beweging en kijken vooruit naar de opportuniteiten die de coops kunnen bieden. Vinden we in het buitenland spraakmakende voorbeelden? Kan de coöperatieve beweging een antwoord en bescherming bieden op de wisselvalligheden van de economie? Is een coöperatieve bank mogelijk en wenselijk?

Een ondernemer licht zijn kijk toe op bankieren en New B. Zijn positief-kritische kijk zal hierna ongetwijfeld grondstof geven voor een geanimeerd debat.

Sprekers:

  • Herman Balthazar (professor emeritus geschiedenis UGent)
  • Dirk Barrez (DeWereldMorgen.be, New B)
  • Peter Garré (Bopro nv)
  • Panel: Patricia Ceysens, Ingrid Lieten, Meyrem Almaci, Marc Bontemps (ceo New B)

Wanneer: Dinsdag 14 mei om 20h00

Waar: Theaterzaal Vooruit – Sint-Pietersnieuwstraat 23 – 9000 Gent

take down
the paywall
steun ons nu!