‘No future for university cooperation? Act now!’ was hun boodschap aan de minister van Ontwikkelingssamenwerking (foto: Francis Doornaert)
Verslag, Nieuws, Politiek, België, Ontwikkelingssamenwerking, Universiteiten, Universitaire ontwikkelingssamenwerking, Jean-Pascal Labille, VLIR-UOS, No future for university cooperation? Act now! -

Onzekere toekomst voor universitaire ontwikkelingssamenwerking

Een honderdtal rectoren, professoren en studenten uit België en het buitenland voerde dinsdagochtend actie aan de poorten van het Brusselse Egmontpaleis. Met de slogan ‘No future for university cooperation? Act now!’ wezen ze minister van Ontwikkelingssamenwerking Jean-Pascal Labille (PS) op de onzekere toekomst voor de universitaire samenwerking.

woensdag 8 mei 2013 16:10
Spread the love

De Belgische universiteiten en hogescholen hebben bijna 250 samenwerkingsprojecten lopen met partners in het Zuiden. Het gaat om gezamenlijk onderzoek, onderwijs en dienstverlening. 

De federale regering wenst de universitaire ontwikkelingssamenwerking door te schuiven naar de deelstaten. Zolang er echter geen akkoord is, hebben de Belgische universiteiten geen zekerheid over de financiering van hun lopende projecten voor de komende jaren.

Vorige week vrijdag besliste de regering dan toch om twee derde van het voorziene budget uit te betalen. Maar het is vooralsnog onduidelijk of het resterende bedrag uitbetaald worden, laat staan door wie.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!