Nieuws, Cultuur, Recensie, Cd-recensie, Spinvis, At the close of every day, Wovenhand -

LuisterPost: at the close of every day: ‘Monsters’

Sommige bands zijn zo geheel zichzelf dat ze gedoemd zijn om obscuur te blijven. Ten onrechte vaak. En zeker in het geval van de Nederlandse groep at the close of every day (inderdaad met kleine letters). Na vijf jaar keert de groep nu terug.

maandag 6 mei 2013 09:58
Spread the love

Het vorige decennium leek de Nederlandse popmuziek een beetje op drift geslagen. Als je in Oor over goede nieuwe bands uit de Lage Landen las, dan kwamen die steevast uit… België. Toch klopte het beeld niet echt helemaal, want één van de meest sublieme groepen van onze Noorderburen was toen actief: at the close of every day, groep van het duo Minco Eggersman en Axel Kabboord.

Erkenning

De band ontstond in 2002 en maakte meteen grote indruk met zalig zijn de armen van geest, een winterse plaat die we nog steeds koesteren. Twee jaar later gooiden ze nog hoger ogen met The Silja Symphony. Deze cd vond ook in Nederland erkenning en werd er als beste plaat van het jaar gezien. Na nog drie langspelers leek Troostprijs uit 2008 het laatste wapenfeit van de groep. Maar nu zijn ze na vijf jaar terug en omdat vijf jaar veel is in de popmuziek, nemen ze de draad weer op met een verzamelaar waarop een selectie uit de archieven en een aantal nieuwe opnamen.

Lichtvoetiger

De sfeer van Monsters ligt in het verlengde van Troostprijs en is dus wat lichtvoetiger dan hun eerdere platen. Zo kom je onder meer twee covers van Doe Maar tegen, is er een remix van Kettel en een samenwerking met Spinvis. Er staat ook het prachtige ‘Again, I Need To Break Your Heart’ op, terwijl ook David Eugene Edwards (16 Horsepower, WovenHand) op één song aantreedt. Het hele werkstuk ademt de serene sfeer uit die at the close of every day als geen ander beheerst. Nu zijn we weer bij de les en is het wachten op nieuw materiaal.

Monsters is nu uit op Volkoren.

Download hier ‘Again, I Need To Break Your Heart’ 

take down
the paywall
steun ons nu!