Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Ketnet, Antwerpen Europese Sporthoofdstad 2013, Antwerpen Sporthoofdstad -

Wereldrecord koprollen gevestigd !

In Antwerpen is zaterdag 4 mei het wereldrecord koprollen gevestigd. 1303 deelnemers vormden een ketting en deden één voor één een koprol. De ketting liep van het Steen naar de Groenplaats en ging ook door het stadhuis. Tot nu toe bestond er nog geen wereldrecord van dit type (!).

zaterdag 4 mei 2013 23:09
Spread the love

Het evenement werd georganiseerd door Ketnet en Sporting A.
Het vestigen van een wereldrecord is check #14 uit de Ketnet-checklist, een lijst van 50 dingen die je voor je twaalfde gedaan wil hebben. Uiteraard namen vooral kinderen deel, maar ook vele ouders en andere volwassenen. Verder waren verschillende sportclubs en verenigingen (o.m. de Snorrenclub) present, net als brandweerlui en dokters en verplegend personeel in werkuitrusting.
Het evenement paste perfect in het programma van “Antwerpen Europese sporthoofdstad 2013” waar samenhorigheid door sport de rode draad is en sporten op unieke locaties een van de uitdagingen.
Een uitgebreid verslag van het wereldrecord is zondag 5 mei 2013 vanaf 9.35 uur te zien op Ketnet.

take down
the paywall
steun ons nu!