Innovatieve fotografie op een unieke locatie in Brugge
Lokaal, De Schipperskapel, Brugge, Jelle Van Hulle -

Innovatieve fotografie op een unieke locatie in Brugge

De "Kapel voor Schippers" is het laatste overgebleven deel van de vroegere Schippersschool, gebouwd in 1924-1926, naar het ontwerp van architect Alphonse De Pauw (1867-1937). Het gebouw vormt een onderdeel van een lang en intensief verhaal dat alles met de inzet van de kapucijnen te maken heeft.

zaterdag 4 mei 2013 10:16
Spread the love

De locatie

Vanaf 2013 is de kapel een nieuwe locatie voor intieme culturele en zakelijke evenementen in Brugge.

Het is ook de thuisbasis van Shakalaka! en de Chapel of Awesomeness, een uniek project dat de functie van een tentoonstellingsruimte combineert met die van een evenementenlocatie en die tegelijkertijd ook innovatieve artistieke en zakelijke projecten wil ondersteunen.

Jelle Van Hulle

Jelle Van Hulle toont er een overzicht van zijn huidige projecten.

Alle projecten van Jelle Van Hulle hebben een sterk dynamisch karakter en zoeken steeds de grens op tussen uniek en seriëel werk: terwijl het bronmateriaal steeds start vanuit media zoals digitale fotografie, televisiebeelden en prints, is het eindresultaat steeds een uniek werk dat niet te reproduceren is.

De grote doeken van zijn “Ex-posed”-reeks kunnen de confrontatie met de grote witte muren perfect aan en geven een volledig nieuw karakter aan de ruimte. In de nis van de kapel zijn ook de voorstudie te vinden van het project.
In de andere ruimtes kunt u kennis maken met “The Kennedy Cycle” en “Videostills”.

 

take down
the paywall
steun ons nu!