1 mei op het Moorkensplein in Borgerhout
Nieuws, Lokaal, Antwerpen, 1 mei optocht Antwerpen, Moorkensplein, 1 mei 2013 -

1 mei op het Moorkensplein in Borgerhout

Onder de noemer 'Borgerhoudt is van iedereen' vond er een groot buurt- en volksfeest plaats op het Moorkensplein in Borgerhout. Honderden jonge en minder jonge buurtbewoners trokken naar het plein om in de zon te genieten van een gevarieerd muzikaal programma, speeches van buurtbewoners en van elkaars gezelschap bij een drankje.

donderdag 2 mei 2013 13:44
Spread the love

Het idee voor het feest kwam tot stand toen het stadsbestuur aan het extreem rechtse N-SA de toestemming gaf om op 1 mei (Dag van de Arbeid) te betogen op het Moorkensplein. Uit protest tegen deze provocatie sloegen buurtbewoners samen met het borgerhoutse district de handen in elkaar, en het solidariteitsfeest was geboren.

Op het programma stonden onder meer de NoMoBS, Hei Pasoep, Nigel Williams en Pieter Embrechts. De presentatie was in handen van komiek Arbi El Ayachi. De speeches kwamen van mensen als Jan Blommaert, Jeroen Olyslaegers en onze eigen journaliste Keltoum Belorf.  

Alles verliep in een gemoedelijke sfeer onder een prille lentezon. Het N-SA heeft zich niet laten zien in Borgerhout. 

take down
the paywall
steun ons nu!