Borgerhoudt 1 mei Moorkensplein

Onder de slogan 'Borgerhoudt is van iedereen' vond er een groot buurt- en volksfeest plaats op het Moorkensplein in Borgerhout. Honderden jonge en minder jonge buurtbewoners trokken naar het plein om in de zon te genieten van een gevarieerd muzikaal programma, speeches van buurtbewoners en van elkaars gezelschap bij een drankje.

woensdag 1 mei 2013 18:24
Spread the love

Het idee voor het feest kwam tot stand toen het stadsbestuur aan het extreem rechtse N-SA de toestemming gaf om op 1 mei (Dag van de Arbeid) te betogen op het Moorkensplein. Uit protest tegen deze provocatie sloegen buurtbewoners samen met het borgerhoutse district de handen in elkaar, en het solidariteitsfeest was geboren.

Op het programma stonden onder meer de NoMoBS, Hei Pasoep, Nigel Williams en Pieter Embrechts. De presentatie was in handen van komiek Arbi El Ayachi. De speeches kwamen van mensen als Jan Blommaert, Jeroen Olyslaegers en onze eigen journaliste Keltoum Belorf.  

Alles verliep in een gemoedelijke sfeer onder een prille lentezon. Het N-SA heeft zich niet laten zien in Borgerhout. 

take down
the paywall
steun ons nu!