Politieke inteelt met lepeltjeskin. Dichterlijke opvatting van de huidige politiek

Politieke inteelt met lepeltjeskin. Dichterlijke opvatting van de huidige politiek

maandag 29 april 2013 23:25
Spread the love

Bart de zwever, meer dan zever komt er meestal niet uit zijn mond en langs achter steekt een korte lont. Geef hem vuur. Jassendraaier. Karel de klucht, met hem kan je soms eens lachen. Maar, waar ben je nu? Ohh, daar ginds beneden. Er had bijna iemand op u getrapt. Tjilip. De winter is passé, t’is lente. Het wordt voor hem te warm. Hij gaat naar Siberië. Elio di poepoo, buk u niet als hij in de buurt is, want hij staat achter je en achter ons allen. Laat je niet strikken! Alexander de vlo, spring in’t veld…kan hij niet tegen andere meningen? Dan maar de spuitbus en vies verdelgen die zoo. Jean-Marie de dubbeldekker, aan hem kan je niet zomaar voorbij. Hij staat iedereen in de weg, zelfs zichzelf. Jean-Luc eet bananen, maar zit spijtig genoeg niet in een kooi. Hij komt nu in de media als economisch expert voor dieven. Wordt tijd dat die wordt opgesloten. Guy de stofrat kruipt stil in zijn eigen holletje. Hij komt momenteel niet graag op tv. Wouter ‘t deke ligt liefst van onder. Ik bedoel, echt van onder! Hij is wat plat gestreken. Maggie de gepofte havervlok gaat ooit nog eens ontploffen. Ze lijkt eigenlijk eerder op een te hard opgeblazen bal dan op een vlok. Didier Veinzers doet maar alsof. Eigenlijk snapt hij er niks van. Hij kijkt maar dom in het rond met zijn Mona Lisa lachje of is het gewoon een scheve mond? Kris Reetpèrs heeft een luchtje rond zich hangen. Maar dat weet men ondertussen al. Ze steken stopjes in hun neus als hij in aantocht is. Herman ‘t stom kuiken denkt ‘ik ben de man’. Zie hem daar nu onnozel staan, langs de andere euro-kiekens. Hilde Is baas en Willy is haas. Dit klinkt niet echt origineel helaas maar bevat wel een kern van waarheid. Pieter z’n stem klinkt eerder als een fusee. Wapens verkopen aan georganiseerde criminelen dat kan je niet menen? Raaskal. De smet op het onderwijs maakt er een zooi van. Is hij eigenlijk ooit naar school gegaan? Ja, maar hij kon niet met zijn leerkrachten overweg dus wraakzuchtig kloot hij ze nu. Jean-Pierre van ‘t bos hem zie je vooral vaak te snel rijden. Zijn baard vol met ketchup houdt duidelijk van de kleur rood. Steve die mee vaart naar de verlichte walletjes klingelt daar met zijn balletjes maar die camera had hij niet gezien. Patrick Kabaal, veel zinloos lawaai. Maar hij kan wel een stukske zuipen. Ive omelet is ook niet te smaken. Hij klinkt als een nieuwslezer die cue’s afleest van een verfrommeld papier. Patrick. Dans ens voor ons en draai niet zo met je kont. Hm, daar ben je ook al niet beter in. Hilde ‘no tits’ is platter dan onze wegen. Maar ziet er ook niet beter uit en zit vol met valkuilen. En ze zijn allemaal vriendjes met elkaar.      

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!