Samenleving, Lokaal, Antwerpen, Lag Baomer, Antwerpen Joodse gemeenschap, Joodse feesten. -

Een vrolijke parade voor Joodse kinderen

ANTWERPEN - In de Joodse traditie wordt er tussen Pasen en Pinksteren 49 dagen afgeteld (de Omer-telling). De 33ste dag (Lag BaOmer) is een feestelijke dag op de Joodse kalender. Deze viel dit jaar op 28 april. Om dit te vieren trok een optocht met honderden uitgelaten kinderen van de Antwerpse Belgiëlei naar de Isabellalei waar in de Agudat Jisrael de viering werd afgesloten met muziek, toespraken en een tombola.

maandag 29 april 2013 16:55
Spread the love

Ter ere van het Lag Ba’Omer feest organiseerde de Antwerpse Chabadbeweging een vrolijke parade door de straten van Joods Antwerpen.

Omer staat hier voor de rouwperiode tussen Pesach en Shavoeot. Lag Ba’omer is de uitzondering op de rouw omdat dit de dag was waarop er een einde kwam aan de geheimzinnige massale sterfte van de leerlingen van rabbi Akiva in de tweede eeuw van de gangbare jaartelling.

take down
the paywall
steun ons nu!