Het monster van Boom weer veilig achter slot en grendel

Het monster van Boom weer veilig achter slot en grendel

dinsdag 23 april 2013 15:30
Spread the love

Die ochtend dat Fouad Belcacem in de boeien geslagen werd, was het alsof ik naar een muziekclipje van Tupac Shakur keek.

Ik had de indruk dat hij met het verkeerde been uit bed gelicht werd. Capuchon over het hoofd, handboeien om, een nijdige blik die verblind werd door de aanhoudende flitsen van de kwaliteitspaparazzi. Ik voelde een spanning bij hem komen. Hij hief het hoofd op, richtte zijn blik naar de lens en zei: “Geniet ervan, fucking vuile smeerlappen.” Er moest nog alleen een beat komen, met wat blingbling, enkele schaarsgeklede dames en de verrijzenis van Tupac Shakur was compleet geweest.

Oké, wat hij zei was niet de meest verfijnde zin. Maar je herkende de rauwheid, de woede, de duidelijkheid in taal. En rapmuziek staat ook niet bekend om haar zeemzoete teksten.

Dat parket en media die dag een high five deden om Sharia4Belgium meer status te geven, om ze weer groter te maken dan ze werkelijk zijn, dat was ongezien.

Maar nu het monster van Boom met zijn duistere krachten weer veilig achter slot en grendel zit, kan de samenleving opgelucht ademhalen en zijn zonen weer buitenlaten.

Even voor de duidelijkheid. Dat Fouad Belcacem een gevaarlijke clown is die er foute ideeën op nahoudt: duidelijk. Dat hij jongeren ronselt om in Syrië te strijden: onduidelijk. Dat hij de grootste ramp voor de moslimgemeenschap in Vlaanderen sinds 11 september is: duidelijk, duidelijk, duidelijk.

Maar ik wil nog iets verduidelijken, speciaal voor politici die een versnelling hoger schakelen als het over hem gaat. Politici die graag hun biceps tonen en de rechtsgang in vraag stellen door herhaaldelijk te verklaren: “Waarom draagt hij een enkelband en zit hij niet achter tralies?” Goh, omdat een rechter dat heeft beslist en er een scheiding der machten is? En misschien wogen de feiten toch zo zwaar niet?

O ja, nog iets. Aan alle politici die hem naar land van herkomst willen sturen. Dit heb ik al eens gezegd, maar ik zal het tot in de eeuwigheid herhalen en nog een keer voor mijn fanclub. Iemand met de Belgische nationaliteit, iemand die hier geboren en getogen is, iemand die even Vlaams is als Laura Lynn, iemand die even ongrappig is als de doorsnee Vlaamse comedian, die neem je de nationaliteit niet af. Ook al heeft hij een baard. Ook al draagt hij een djellaba. Ook al zaait hij haat. Ook al ronselt hij kwetsbare jongeren. Je stuurt hem niet naar het land van herkomst. Want voor de duidelijkheid: Marokko is een dictatuur waar ze folteren.

Je gaat Kim De Gelder toch ook niet uitbesteden aan Noord-Korea? Je gaat Marc Dutroux toch ook niet uitbesteden aan die beruchte gevangenis in Amerika waar hij in een cel zit met twintig gevangenen die joekels hebben zo groot als een baseballknuppel en die weten hoe ze een pedofiel een lesje moeten leren? Je stuurt Etienne Vermeersch toch ook niet naar de maan?

Of nemen ze de democratie met een korreltje zout en willen ze dat hij gefolterd wordt? Geen probleem, maar zeg het dan gewoon. Ik, politicus X, wil dat hij naar land van herkomst wordt gestuurd en daar anaal verkracht wordt door een cactus. Gelieve mij dan ook een 8mm-film te bezorgen.

Zo makkelijk kan dat gaan, maar noem jezelf dan geen democraat.

take down
the paywall
steun ons nu!