Burgemeester Baert, de Orban  van Boom

Burgemeester Baert, de Orban van Boom

maandag 22 april 2013 12:30
Spread the love

In Hongarije maken we het mee dat premier Orban van zijn meerderheidspositie op nationaal vlak gebruik maakt om maatregelen door te duwen die zijn meerderheidsvisie verplichtend willen stellen niet alleen voor zaken die hem rechtens toekomen, maar ook voor wat hem niet toekomt.

Met de burgemeester van Boom heeft ook Vlaanderen nu zijn lokale Orban. Dat die meneer (een jurist, zeg…) er zelfs Kemal Ataturk bijhaalt om zijn gelijk te bewijzen, zegt overigens veel over de zwakte van zijn historisch doorzicht. Dat hij er daarnaast op wijst dat er een politieke partij geweest is, die een dame met hoofddoek geweigerd heeft op haar lijst op te nemen, gaat eveneens terug op een verzwakt logisch inzicht.

Immers, evident heeft een politieke partij het recht dit te doen… en dan? Maar als een partij het wèl toelaat en burgers kiezen voor zo iemand dan eisen de regels van de democratie dat een meerderheid zulk een gekozene geen nieuwe regels mag opleggen.

Is er dan niemand die aan zulke onnozele, maar niet onschuldige precendenten als die van meneer Orban van Boom een halt wil toeroepen?

take down
the paywall
steun ons nu!