Nieuws, Wereld, Cultuur, Muziek, Muziekfestivals, Record store day, Filter -

LuisterPost: Filter #8 (Record Store Day)

Zaterdag is het International Record Store Day. Ook bij ons zijn er heel wat activiteiten die de moeite waard zijn. Verder Gratis & Goed, aangekondigde concerten, releases en een brief vanuit Iran naar Nils Frahm.

vrijdag 19 april 2013 14:55
Spread the love

International Record Store Day, het hoogfeest van de vinyl- en muziekliefhebber is nu zaterdag. Wie de lijst van exclusieve releases nog niet gezien heeft, moet hier maar eens kijken. Verder zijn er nog tal van activiteiten, onder meer in diverse winkels en in Vooruit in Gent, waar de rode draad dEUS is. Ook in Roeselare en andere steden gebeurt er heel wat. Alle info hier.

Gratis & Goed

Wie zich afvraagt wat Kristin Hersch (Throwing Muses) tegenwoordig nog waard is, moet maar deze ongemixte track ophalen. Crywolf heeft een nieuwe EP uit en ‘The Moon Is Falling Down’ wordt gratis weggegeven. The Sweets – een Amerikaans poprockduo – heeft het plan opgevat om dit jaar meer muziek dan elke ander artiest uit te brengen, allemaal gratis.

Hier is alvast een eerste gratis EP, ‘Montequilla’. Titus Andronicus liet weten dat u hun zeldzame live-LP ‘The Innocent’s Abroad’ gratis en legaal hier kunt downloaden. Nog een volledige plaat wordt weggegeven door Christopher Owens (GIRLS).

Aangekondigd

Max Richter en voorprogramma Christina Vantzou spelen op 6 mei in CC Hasselt. Suede heeft net een excellente comebackplaat gemaakt en op 1 november speelt de groep in de AB. Ook Billy Bragg (4 november) en James Blake (13 oktober) zakken af naar de hoofdstedelijke muziektempel.

Het Brugse Cactusfestival voegde vijf namen aan de affiche toe: Ozark Henry, Thurston Moore & Chelsea Light Moving, The Raveonettes, SX en Blaudzun.

Dour is inmiddels aangezwollen tot 170 namen waarvan deze de nieuwste zijn: Rusko, Venetian Snares, Four Tet, Joy Orbison, Ben Pearce, Darkstar, Charles Bradley and his Extraordinaires, DJ Shadow, DJ Yoda, Criolo, Kate Nash, Suuns, And So I Watch You From Afar, Half Moon Run, J.C.Satàn, Toots and the Maytals, ERM & Lee Scratch Perry, Buster Shuffle, Skarbone 14, The Skints, Biohazard, Adept, Dagoba, Jurassic 5, Ultramagnetic MC’s, Gilles Peterson, Veence Hanao, Watsky, The Herbaliser, Jungle by Night, The Bug feat, Flowdan, Daddy Freddy and Miss Red, Mungo’s Hifi feat, YT & Solo Banton, Panda Dub, Blackboard Jungle Sound System, Dub Invaders High Tone Crew SoundSystem, Brodinski, Pleasurekraft, French Fries, S-Type, Manu Le Malin, Hellfish, Murdock, Eptic, Diiv, White Denim, Jacco Gardner, Concrete Knives, Beware of Darkness, Thee Marvin Gays en ETHS.

Van 23 tot 27 juli is er weer het fijne Boomtown Festival in Gent. De eerste namen klinken alvast veelbelovend: Amenra, The Thermals, … And You Will Know Us By The Trail of Dead, Spinvis, ‘t Hof Van Commerce, Sukilove, Marble Sounds, Dez Mona, The Black Heart Rebellion, BRNS, Jef Neve, Dans Dans, Siinai, Mark Eitzel, Jacco Gardner, David Lemaitre, An Pierlé, The Germans, Delv!s, Coely, White Fence, Big Harp, Pinkunoizu, Believo! en Stuurbaard Bakkebaard.

De Lokerse Feesten voegen aan hun affiche Snoop Dogg aka Snoop Lion, Iggy & The Stooges, Empire Of The Sun, Enter Shikari, Yellowcard, Far East Movement, Sound Of Stereo, Ego Troopers en Compuphonic toe.

The Spectrals brengen op 3 juni hun nieuwe plaat Sob Story uit, in een productie van Chet ‘JR’ White van GIRLS. Ook eentje om in de gaten te houden: het debuut van Savages dat Silence Yourself heet en op zes mei verschijnt.

Nu uit

Aaron David Ross – Chunky Monkey

Anika – Anika

Art Brut – Top of the Pops

The Appleseed Cast – Illumination Ritual

At The Close Of Every Day – Monsters

Bill Ryder-Jones – A Bad Wind Blows in My Heart

The Breeders – LSXX

Coma – In Technicolor

Daan – Le Franc Belge

Dead Can Dance – In Concert

The Flaming Lips – The Terror

Ghostface Killah – Twelve Reasons to Die

Iron & Wine – Ghost on Ghost

Junip – Junip

Juno Reactor – The Golden Sun of the Great East

Talib Kweli – Prisoner of Conscious

Mark Lanegan and Duke Garwood – Black Pudding

The Marquis de Tren and Bonnie ‘Prince’ Billy – Solemns EP

Meat Puppets – Rat Farm

Lubomyr Melnyk – Corollaries

Phil Manley – Alphawaves

M.I.A. – Matangi

The Neighbourhood – I Love You

Willie Nelson – Face The Music And Dance

Ozark Henry – Stay Gold

Phoenix – Bankrupt!

Snoop Lion – Reincarnated

Simian Mobile Disco – Live

Shuggie Otis – Inspiration Information/Wings of Love

Team Ghost – Rituals

Thee Oh Sees – Floating Coffin

The Thermals – Desperate Ground

Various Artists – Way To Blue: The Songs of Nick Drake

Yeah Yeah Yeahs – Mosquito

Uitsmijters

Aan negatieve zaken besteden we niet graag aandacht, maar de dood van Margaret Thatcher maakte heel wat los in muziekland. Meteen leerden we nog eens een internetlesje.

De dag na het overlijden werd er overal een statement van Morrissey gedeeld over Thatcher, maar achteraf bleek dat het handig samengebrachte quotes waren uit een ouder interview. Morrissey heeft uiteindelijk zelf gereageerd en die reactie is het lezen waard door de soms erg aparte obeservaties van de ex-Smithszanger.

Nils Frahm vertelt over hoe hij de laatste tijd veel mails uit Iran ontvangt. Het verhaal hieronder is er een dat Frahm onlangs ontving. Frahm voegt eraan toe dat hij spijtig genoeg niet veel meer kan doen dan een van de tracks die hij van de jongeman ontving op zijn soundcloud publiceren. Hieronder de brief en de track. Frahm hoopt op een dag in Iran te kunnen optreden.

Hi dear Mr. Frahm,

I’ve recorded 3 EPs, and I will be very happy if you listen to them and tell me how are they. are they good enough to be listened? Here in Iran is no way to publish these kind of music, Iran is a Muslim country and music is called HARAM here (means music is a sin). so what we are all working is ilegal here. but this lifestyle is the only that I can & want to do, I can’t do anything except playing, making music and I won’t, and this is the only reason that I’m fighting, even by borrowing a guitar just for recording, cause I’ve never had a guitar. Its so expensive for me. I described my situation to ask you for guidance Mr. Frahm, cause you crossed these steps that I’m stuck in. What shall I do as a 17 years old Iranian musician? Is there any way to publish my music by music labeling companies? or be supported?

Thank you very much,

Love & regards

Mohamad

Luister naar Mohamads muziek hier.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!