(foto Joshua Goran)
Nieuws, Milieu, Verenigde Staten, Windenergie -

VS krikken aantal windmolens flink op

De Verenigde Staten hebben in 2012 bijna zevenduizend nieuwe windmolens bijgebouwd. De windenergiesector groeide daardoor met 28 procent.

woensdag 17 april 2013 14:43
Spread the love

De Amerikaanse windenergiesector bouwde vorig jaar 6.700 nieuwe turbines, die genoeg elektriciteit leverden voor 3,5 miljoen gezinnen. De Verenigde Staten tellen nu in totaal 45.100 windmolens, goed voor een stroomverbruik van 15,2 miljoen gezinnen.

“We hadden een ongelooflijk productief jaar”, zegt Rob Gramlich van de American Wind Energy Association (AWEA). “Het toonde echt aan wat deze industrie kan doen, en de impact die we kunnen hebben als er op nationaal niveau een blijvend engagement is rond hernieuwbare energie.”

Banen

Gramlich wijst ook op de steun vanuit de Amerikaanse publieke opinie. “We doen wat een overgrote meerderheid van de bevolking zegt dat ze wil: meer schone, hernieuwbare energie produceren, en kwalitatieve banen creëren in de Amerikaanse bedrijven.” Volgens de AWEA worden in 550 bedrijven onderdelen en diensten geleverd voor de windenergiesector, goed voor 80.000 Amerikaanse banen in 2012.

Gramlich wijst ook op de milieuvoordelen: de windmolensector spaart ruim 4 procent uit van de uitstoot door de Amerikaanse stroomproductie. Minder bekend is dat windmolens ook veel zuinig zijn wat betreft waterconsumptie. Vorig jaar – toen meer dan de helft van de VS getroffen werd door aanhoudende droogte – spaarde de windenergiesector 132 miljard liter water uit.

 

take down
the paywall
steun ons nu!