foto door: Geert Vancauwenbergs
Nieuws, Milieu, Politiek, België, Brussel, Fietsactivisten, Brussel, Infrastructuur -

Cyclo Guerilla in Brussel

''In tijden van oorlog gaan de democratische krachten in het verzet. Op een geweldloze, maar ongehoorzame manier trokken fietsers ten strijde tegen de manifeste onwil van de Brusselse regering én gemeenten om het allesoverheersende autoprobleem daadwerkelijk aan te pakken'', aldus Cyclo Guerilla Bxl.

zaterdag 13 april 2013 19:41
Spread the love

Op zaterdag 13 april in de vroege ochtend vond de eerste actie plaats van Cyclo Guerilla Brussel.

Met minstens vier politieauto’s en dertig politieagenten om de hoek, kreeg de kleine groep het toch voor mekaar om het begin van een fietspad te maken op de drukke weg die van de Ninoofsepoort naar het Zuidstation loopt.

Dit is een zesbaansweg waar fietsers mogen rijden, maar waar er geen fietspad is. De actie is het begin van een lente en zomer vol fietsguerrilla-acties.

take down
the paywall
steun ons nu!