Brussel, Lokaal, Brussel, Parking 58, Use-it -

Parking 58 moet blijven

Parking 58 moet blijven
donderdag 4 april 2013 10:04

BRUSSEL – Het publieke dak van de welbekende Parking 58 in Brussel zal waarschijnlijk verdwijnen. De eigenaar van de parking, AG Real Estate, diende in december 2012 bij de stad Brussel een bouwaanvraag in voor een kantoor- en appartementsgebouw. Op dit voorstel komt echter protest uit verschillende hoeken.

De Facebookpagina ‘Project58‘ ziet een andere toekomst voor het gebouw. Studenten aan de Sint-Lukas Hogeschool Brussel werkten vorig semester aan een herbestemming voor Parking 58 met een groen dakterras en woningen voor jonge gezinnen. Het dak van de parking geeft een 360°-zicht over Brussel en dat zicht moet volgens alternatief toeristenbureau Use-it behouden blijven.

© 2013 – C.H.I.P.S. StampMedia – Sander Denaeyer

take down
the paywall
steun ons nu!