Nieuws, Betoging, België, Actie, Luik, Vakbondsbetoging, Liège -

Fotoreportage: 6.000 betogers trekken door de straten van Luik in ‘mars voor werk’

De vakbonden betoogden zaterdag in Luik tegen de deïndustrialisering van het Luikse bekken en voor meer werkgelegenheid. Ze vragen een toekomstgericht relancebeleid dat zorgt voor kwaliteitsvolle banen en koopkracht en verzetten zich ook tegen blinde besparingen. Naast de kopgroep van de betoging die bestond uit mensen van ArcellorMittal waren er ook grote delegaties van werknemers uit Ford Genk en Caterpillar.

zaterdag 30 maart 2013 18:39
Spread the love

De betoging zelf verliep in een gemoedelijke sfeer en trok in een cirkel doorheen Luik. Beginpunt was de Toré, een standbeeld van een stier, het eindpunt het park er vlak naast. Er werd afgesloten met enkele toespraken en muziek.

take down
the paywall
steun ons nu!