Nieuws, Europa, Samenleving, Betoging, België, Onderwijs, Gent, Pascal Smet, Gent, Gsr, Vast -

“Meer centen voor studenten!” Gentse studenten betogen tegen onderfinanciering

“Meer centen voor studenten!” Gentse studenten betogen tegen onderfinanciering
vrijdag 29 maart 2013 23:58

“Meer centen voor studenten” werd op 28 maart in de straten van Gent gescandeerd door meer dan duizend studenten. Niet alleen in Gent maar in het hele land kwamen studenten op straat om te betogen voor een betere financiering van het hoger onderwijs.

Hoewel volgens de Europese richtlijn 2 procent van het bruto binnenlands product moet worden geïnvesteerd in het hoger onderwijs bedraagt die investering in Vlaanderen slechts 1,2 procent. En dat heeft gevolgen voor zowel de kwaliteit als de toegankelijkheid van het hoger onderwijs.

Niet alleen de studenten maar ook het onderwijzend personeel en de leidinggevenden voelen het effect van de besparingen.
“Onze medewerkers moeten te hard werken. Dit kan je een aantal jaar volhouden, maar na een tijdje betaal je hier een prijs voor.” zegt Guido Galle, directeur onderwijs en studentenbeleid van de Arteveldehogeschool.

take down
the paywall
steun ons nu!