Verslag, Nieuws, Samenleving, Pascal Smet, Antwerpen, Studentenprotest, Minister van Onderwijs, Onderfinanciering Hoger onderwijs -

Antwerpse studenten nemen een videoboodschap op

ANTWERPEN - De videoboodschap is bestemd voor Vlaams minister van Onderwijs, Pascal Smet (SP.A). De studenten nemen het niet langer dat slechts 5 procent van het BBP naar onderwijs gaat. Dat moet worden opgetrokken naar 7 procent!

donderdag 28 maart 2013 18:55
Spread the love

In Antwerpen, Brussel, Gent, Luik, Louvain-la-Neuve, Namen … overal in België kwamen op donderdag 28 maart studenten op straat.

Sinds de invoering van de zogenaamde ‘gesloten enveloppe’ in 1989 kampt het hoger onderwijs met een chronische onderfinanciering: de studentenaantallen blijven stijgen, maar de financiering volgt die stijging niet.

Het gebrek aan financiering gaat ten koste van de kwaliteit van het onderwijs. Dat pikken de studenten niet langer!

Een fotoverslag van de Antwerpse actie op de Ossenmarkt.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!