Verslag, Nieuws, Wereld, Afrika, Politiek, Vakbonden, Tunis, Internationale solidariteit, Een andere wereld is mogelijk!, Openingsmars -

Openingsmars WSF in Tunis: een mozaïek van ideeën

TUNIS - Dinsdagmiddag 26 maart werd op de 'Place de 14 Janvier' de openingsmars van het Wereld Sociaal Forum (WSF) afgetrapt. Tientallen groeperingen vertegenwoordigden een mozaïek van ideeën. Ideeën waarmee ze de wereld willen veranderen: socialer, duurzamer, rechtvaardiger en verdraagzamer. Het moet kunnen en liever vandaag nog dan morgen.

woensdag 27 maart 2013 11:00
Spread the love

Er is veel aandacht in de sociaal bewogen stoet voor de Tunesische revolutie, zowel verschillende vakbondsafgevaardigden als Tunesische studenten en andere burgers schreeuwden zich de longen uit het lijf. De moord op de linkse oppositieleider Chokri Belaid is verre van verteerd. De vraag blijft: wie is verantwoordelijk voor zijn dood?

Andere landen uit de regio zijn ook goed vertegenwoordigd in de mars. Een Algerijns jeugdnetwerk, activisten uit de Westelijke Sahara, een vrouwencollectief uit Marokko, allemaal grijpen ze de kans om hun eisen en doelstellingen onder grote mediabelangstelling aan de wereld te tonen.

Ook de Belgische vakbonden ABVV als ACV marcheerden mee in de openingsmars. Internationale soldariteit uiten met de rest van de wereld blijft voor beide vakbonden een essentieel element van hun internationale werking. Het ABVV heeft verschillende partners uit het Zuiden uitgenodigd om deel te nemen aan het forum, onder meer delegaties uit Zuid-Afrika, Cuba en Rwanda.

take down
the paywall
steun ons nu!