Portugal: 1 miljoen mensen zingen ‘Grândola’
Portugal, Grândola Vila Morena -

Portugal: 1 miljoen mensen zingen ‘Grândola’

donderdag 21 maart 2013 05:55
Spread the love

Op 2 maart 2013 gingen meer dan 1 miljoen mensen uit steden doorheen Portugal de straat op, in een reeks van demonstraties georganiseerd door de niet-partijgebonden beweging bekend als Que se lixe a troika (Fuck the trojka), tegen het bezuinigingsbeleid van de regering opgelegd door het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Unie, in het kader van het Portugese reddingsplan.

Het volk geeft de bevelen” was de slogan meest vaak geschreven op posters en gezongen bij demonstraties, die eindigde met de demonstranten zingen Grândola, Vila Morena, een Portugees revolutionair strijdlied die gelinkt wordt aan de Portugese revolutie van 25 april 1974. Tijdens de protesten, riepen de betogers slogans tot de overheid onder leiding van Pedro Passos Coelho op om af te treden.

Foto’s van de demonstraties in Porto waar 400.000 mensen aan deelnamen. 

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!