Verslag, Nieuws, Wereld, Politiek, Irak, BRussells Tribunal, Ayse Berktay, Invasie in Irak, Oday Alzaidy -

Brusselse Russell-prijzen voor verzet en solidariteit in Irak

Brusselse Russell-prijzen voor verzet en solidariteit in Irak
donderdag 21 maart 2013 17:20

BRUSSEL – Op 20 maart 2003 viel de ‘Coalition of the Willing‘, een coalitie van ‘bereidwilligen’ onder leiding van de VS, Irak binnen. Op de tiende verjaardag van de invasie organiseerde het BRussells Tribunal een prijsuitreiking.

De prijs voor internationale solidariteit ter verdediging van gerechtigheid en internationaal recht ging naar de Turkse politieke activiste Ayse Berktay. Oday Alzaidy won de prijs  voor verzet. Hij is voorzitter van de ‘Volksbeweging ter redding van Irak’ en één van de organisatoren van de protesten tegen de bezetting, die de laatste jaren zowat overal in Irak plaatsvinden.

Het BRussells Tribunal werd opgericht in 2004 en is gebaseerd op het Russell Tribunal, georganiseerd als protest tegen de oorlog in Vietnam. Het is een activistisch netwerk dat de illegaliteit van de invasie van Irak, de wandaden van de bezettingsmacht en het wanbeleid van het nieuwe regime in Bagdad aanklaagt.

take down
the paywall
steun ons nu!