Brussels Underground | Romamuzikanten tussen metro, studio en podium
Balkan, Muziek, Roma, Brusselse Metro, Bulgarije, Muziekpublique, Balkanmuziek, Socio-cultureel -

Brussels Underground | Romamuzikanten tussen metro, studio en podium

dinsdag 19 maart 2013 18:22
Spread the love

BALKAN BLUES

Ze wonen al verscheidene jaren in Brusssel en we kennen ze van op straat, in de metro, van onze zondagse ochtenden op de Vossenmarkt of als we ze haastig voorbijlopen in de gangen van het Centraal Station. De Roemeense roma-muzikanten maken onherroepelijk deel uit van het Brusselse culturele landschap. De eerste internationale successen met groepen als Taraf de Haidouks of de films van Tony Gatlif liggen al weer een twintigtal jaren achter ons, maar nog steeds houdt de swing van de Roemeense lautares ons in de ban. Brussels underground verenigt een aantal van de beste Brussselse Roma-muzikanten.

Deze zaterdag 23/03/2013 komt ‘Brussels Underground’ hun versgeperste CD voorstellen op het podium van Muziekpublique, waar een deel van de CD is opgenomen!

Om de avond compleet te maken, komt het Valeri Dimchev Trio uit Bulgarije het publiek rustig opwarmen met muziek uit het Zwarte Zeegebied. Deze muzikanten brengen muziekstijlen, zangtechnieken en instrumenten mee die ze aanleerden  via afstammelingen van Bulgaarse vluchtelingen uit Thracië en Macedonië, en kregen zelfs Ottomaanse, Russische en Armeense muziektradities onder de knie. 

Meer info over de niet te missen avond ‘BALKAN BLUES’ vindt u hier. Aarzel niet om het evenement te delen op facebook

Een samenwerking van Muziekpublique en Kopanica asbl.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!