Avond van het andere F**** woord (foto's: Hans Otte)

Sfeerverslag avond van het andere F**** woord

Afgelopen week besteedde De Wereld Morgen een hele week lang bijzondere aandacht aan feminisme en seksisme hier bij ons anno 2013. Als kers op de taart organiseerden we op vrijdag 8 maart, niet toevallig internationale Vrouwendag, een feestelijke avond vol uitstekende muziek en beeld in samenwerking met Democrazy en Vooruit.

maandag 11 maart 2013 19:55
Spread the love

Op het programma stonden een aantal opmerkelijke en eigenzinnige vrouwelijke artiestes.

Esther Lybeert, frontvrouw van The Antler King bracht in primeur een aantal nummers van hun nieuwe album, een paar bijzondere covers, waaronder eentje van de betreurde Lhasa De Sela, en een gedicht van Emily Brönte dat ze speciaal voor ons op muziek zette.

Ellen Schoenaerts bracht afgelopen najaar een opgemerkt debuutalbum uit, geïnspireerd door muzikale helden als PJ Harvey, Jacques Brel, Tom Waits en Rufus Wainwright. Schoenaerts met band bracht een krachtig statement waarin muzikale verrassing, confronterende tekst en emotie versmeltten.

Chantal Acda is sirene en multi-instrumentaliste bij Isbells, maar ook de vrouw achter True Bypass (haar duobaan met Craig Ward) en haar soloproject Sleeping Dog. Inne Eysermans kennen we vooral als de fascinerende frontvrouw van Amatorski. De twee dames brachtten samen een sfeervolle en ingetogen set met ruimte voor elkaars talent.

De muzikale sets werden afgewisseld met stand-up comedy en slams (met dank aan Yolanda & band en slammer Victoria) opvallend of hilarisch filmmateriaal met als rode draad feminisme en de rol van vrouwen in de samenleving.Rond en naast het podium kon het publiek zich outen als feminist (het beeldmateriaal van deze coming-out krijgt u later te zien op onze site), een streepje onversneden femi-porno kijken of speeddaten met een echte feministe van het V.O.K.

(foto’s: Hans Otte)

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!