De verandering van de N-VA

De verandering van de N-VA

donderdag 7 maart 2013 14:28
Spread the love

In de Cercle de Laurraine, de Franstalige haut-finance in België toonde Bart De Wever welke zijn sociaaleconomische doelstellingen zijn. De belastingen zijn te hoog te complex en de index te duur. Hiermee vatte hij het groeipact (12 juni 2012) van zijn partij samen.

Waarover hij het wijselijk niet had was het separatisme, het gedachtengoed van zijn politieke formatie. De aanwezige bedrijfsleiders en vermogenden zouden zeker ongerust geworden zijn, wie leent er nu geld aan een staat die in 2014 misschien niet meer bestaat? Mogelijks wel maar dan aan zeer hoge intrestvoeten.

Hij zei ook niet dat het de bedoeling is om het federale niveau, na de verkiezingen, onmogelijk te maken om te functioneren. Hij weet zeer goed dat art 35 van de grondwet het rechtmatig onmogelijk maakt om zonder akkoord van de taalgemeenschappen iets te veranderen aan de federale bevoegdheden, of kiest hij voor de revolutie?

De 25% ABVV-en ACV-leden die blijkens een studie voor de NV-A stemmen zijn gewaarschuwd. Stemmen voor verandering betekent akkoord gaan met:

  1. Een liberale economie met het recht aan de sterkste
  2. Beperkte overheid met de privatisering van maatschappelijke goederen en diensten tot gevolg. (zorg, spoorweg, onderwijs enz..)
  3. Ingreep in de index met dalende koopkracht tot gevold
  4. De separatistische dreiging die onze kredietwaardigheid op de helling zet. (De werkman zal wel de intrest betalen)

Ik kies ook voor verandering maar wel in de totaal andere linkse richting

take down
the paywall
steun ons nu!