Het ACW en het eigenlijke gebruik van de notionele intrest

Het ACW en het eigenlijke gebruik van de notionele intrest

maandag 25 februari 2013 14:45
Spread the love

Er is weer wat commotie ontstaan over de notionele  intrestaftrek bij de christelijke arbeidersbeweging. Bart De Wever noemt dit zelfs legaal oneerlijke praktijken van het ACW.

Misschien moeten we het ACW zelfs feliciteren want zij gebruiken deze aftrek voor zaken waarmee men destijds de publieke opinie probeerde te overtuigen van het nut ervan.

Multinationals zouden naar België komen en de werkgelegenheid hier houden en zelfs bevorderen. Ford en ArcelorMittal bewezen dat deze aftrek mooi meegenomen is voor de maximalisatie van de winsten. Het oneigenlijke gebruik van deze aftrek zorgde ervoor dat de gelden in de zakken van aandeelhouders en topkaders verdwenen.

Bij de beweging is dit enigszins anders met deze aftrek gedurende een paar jaar te introduceren kunnen een groot deel van de werknemers hun job behouden. Het gaat hier bovendien om jobs die de samenlevingsopbouwend werk verrichten. Niemand binnen het ACW wordt daar ook maar één cent rijker van terwijl de werkgelegenheid er wel bij vaart.

Mijns inziens gaat het hier om het eigenlijke gebruik van deze aftrek.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!