Reportage, Nieuws, Afrika, Politiek, Belgische ambassade, Tunesië, Tunis, Arabische lente, Tunesische revolutie, Protesten, Sousse, Islamistische partijen, Chokri belaid, Terroristische dreiging -

Nog steeds noodtoestand in Tunesië

De ambassade van België in Tunis waarschuwt op haar website landgenoten om voorzichtig te blijven tijdens een reis in Tunesië. De noodtoestand is er immers nog altijd van kracht. Betogingen tegen de regering zijn bijna dagelijkse kost in de diverse steden.

dinsdag 19 februari 2013 15:15
Spread the love

Op de website van de Belgische ambassade in Tunis worden landgenoten geïnformeerd over de risico’s die een reis naar Tunesië momenteel kan opleveren.

Zo wordt aan reizigers gevraagd om de actualiteit op de voet te blijven volgen, ‘s nachts reizen wordt afgeraden, verplaatsingen naar geïsoleerde plaatsen of via afgelegen wegen dienen ook vermeden te worden.

Hoewel er sinds 2008 (ontvoering van twee Oostenrijkse toeristen) geen terroristisch incident heeft plaatsgevonden, kan er (volgens de Belgische ambassade) niet worden uitgesloten dat aanslagen door extremisten zouden worden gepleegd. Bedreigingen tegen mogelijk westerse belangen (luchthavens, hotels en ambassades) circuleren op het internet en incidenten lijken steeds mogelijk.

Ondertussen vinden er elke week nog altijd betogingen plaats in de grote steden, zeker na de moord op de Tunesische oppositieleider Chokri Belaid.

Verschillende organisaties en sympathisanten hebben zaterdagmiddag 16 februari in diverse steden (onder meer in Tunis en Sousse) geprotesteerd tegen de regering van president Marzouki. (zie foto’s van de protestbetoging)

Ook fundamentalistische partijen komen nu meer en meer openlijk op straat.

Grote hotels krijgen meer en meer bescherming ook door privé veiligsheidspersoneel. Over het algemeen blijft het overdag in de Tunesische steden vrij rustig en zelfs gezellig. Wanneer het donker wordt, is evenwel aangeraden voor buitenlanders om in hun hotel te blijven.

take down
the paywall
steun ons nu!