Reportage, Nieuws, Samenleving, Lokaal, Antwerpen, Kievitsnest, Provincie Antwerpen, VZW Koevoet, Dominicanenklooster, Kloostergebouwen Ploegstraat Antwerpen, Voedselbedeling Antwerpen, Kraakpanden Antwerpen, Gedeputeerde Peter Bellens, Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) -

Antwerps kraakpand ’t Klooster wordt vrijdag afgesloten

ANTWERPEN - Om veiligheidsredenen besliste het provinciebestuur om op 15 februari de kloostergebouwen van het voormalige Dominicanerklooster aan de Ploegstraat in Antwerpen volledig af te sluiten. Naar aanleiding van een brand op 30 november in dit gebouw, neemt het provinciebestuur als eigenaar van het pand een aantal belangrijke maatregelen.

woensdag 13 februari 2013 13:00
Spread the love

De vzw’s die het gebouw namens de provincie Antwerpen beheerden, organiseerden er onder meer een volkskeuken en voedselbedeling voor mensen die in de armoede terecht zijn gekomen. Voor de andere activiteiten zocht de provincie samen met de stad Antwerpen en het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) naar oplossingen.

“Zowel de gaarkeuken, de voedselbedeling als de activiteiten van vzw Koevoet krijgen een alternatief aangeboden”, stelt gedeputeerde Peter Bellens (CD&V). “De oplossingen voor deze maatschappelijk belangrijke initiatieven waren voor mij een voorwaarde om het pand af te sluiten.”

“Het was ook voor ons een noodzakelijke voorwaarde dat er voor al deze initiatieven een oplossing werd gezocht”, vertelt Peter Bellens. “In nauwe samenspraak met de mensen van de stad Antwerpen en het CAW, zijn we al van voor Kerstmis naar oplossingen aan het zoeken. We zijn blij dat we die ook gevonden hebben.”

Ook het atelier van kunstJOB vzw zal worden ondergebracht in de kerk. De voedselbedeling verhuist naar de Van Immerseelstraat. De Volxkeuken is in de toekomst te vinden in de Miraeusstraat.

Voor de werking van vzw Koevoet wordt een lokaal ter beschikking gesteld en voor alle bewoners heeft de stad mee een individueel begeleidingsplan uitgewerkt. “Het zoeken naar een humane oplossing voor de bewoners en de mensen van vzw Koevoet maakt evenzeer deel uit van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid”, aldus gedeputeerde Bellens.

take down
the paywall
steun ons nu!