Verslag, Samenleving, België, Brussel, Vakbonden, Frederik Sadones, Ambtenaren, Bogaert, Februari 2013, Copernicus-hervorming -

Ambtenaren ontevreden over beleid Bogaert

BRUSSEL - Naar schatting 7.000 tot 10.000 ambtenaren kwamen donderdag in Brussel op straat om te protesteren tegen het beleid en de hervormingsplannen van staatssecretaris van Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V).

donderdag 7 februari 2013 17:45
Spread the love

De betoging ging van start om half elf aan de Kruidtuin om een tijdje later te eindigen aan het kabinet van staatssecretaris Bogaert. Deze laatste was echter niet aanwezig waarna de betoging op een vreedzame manier werd ontbonden.

De vakbonden spreken van een opkomst van 10.000 deelnemers, terwijl de Brusselse politie het houdt op 6.000 tot 7.000 betogers.

Volgens de betogers verliezen ze premies en promotiekansen door de voorgestelde hervormingen van Bogaert. Zo zouden ze na de hervormingen geen erkende opleidingen meer kunnen volgen. Ook het feit dat er gesnoeid zal worden in de premies voor nacht- en weekendwerk zit de ambtenaren dwars.

Bogaert zegt dat hij werkt aan een alternatief plan tegen 1 januari 2014. Volgens de bonden is dat een al te optimistisch kortetermijnidee aangezien amper één jaar een stuk minder is dan de Copernicus-hervorming die ruim vijf jaar duurde.

Nieuwe acties worden door het ACV alvast niet uitgesloten.

take down
the paywall
steun ons nu!