Verslag, Samenleving, Lokaal, Antwerpen, Poëzie Antwerpen, Tuin der Poëten -

Gedichtendag Antwerpen: Tuin der Poëten

Fotograaf Andy Huysmans portretteerde 26 dichters waaronder Peter Verhelst, Menno Wigman, Andy Fierens en Delphine Lecompte. Deze prachtige fotoreeks krijgt vanaf Gedichtendag een vaste plek in de Antwerpse plantentuin, beter bekend als 'den botaniek'. Onze gewezen stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen doopt de botanische tuin vandaag om tot de 'Tuin der Poëten', een groene oase die vanaf nu regelmatig het decor zal vormen voor poëzie-initiatieven.

donderdag 31 januari 2013 17:51
Spread the love

Peter Holvoet-Hanssen: “Tijdens mijn stadsdichterschap groeide het idee om de stad een ‘Tuin der Poëten’ te schenken zoals die bestaat in Buenos Aires (de Jardín de los Poetas).”

“Het is een toevluchtsoord voor poëtische zielen, zoals dat vroeger reeds was voor Maurice Gilliams en vele anderen. Antwerpen Boekenstad zal een paar keer per jaar intimistische activiteiten programmeren zoals een poëziewandeling. In een later stadium worden ook dichters gevraagd om gedichten te schrijven bij bepaalde bloemen, bomen en kruiden.”

Hierbij enkele fotomomenten van de intieme poëziesessies door Peter Holvoet-Hanssen, begeleid door verteller-zanger-acteur en multi-instrumentalist Jempie Vermeulen én met zalige warme soep.

take down
the paywall
steun ons nu!