Brusselse gezinnen steunen daklozen in Beursschouwburg. (foto: Ilkan Demir)
Nieuws, Samenleving, Armoede, Lokaal, Stampmedia, Brussel, Beursschouwburg, Benefiet, FM Brussel -

Artiesten bestrijden armoede in Beursschouwburg

Radiozender FM Brussel organiseerde op zaterdag 26 januari een benefiet voor daklozen in de Brusselse Beursschouwburg. Met muziek, stand-up-comedy en dans steunden verschillende artiesten het initiatief.

donderdag 31 januari 2013 11:15
Spread the love

Essentie

Rockband De Fanfaar speelde akoestische nummers, wat zorgde voor een huiselijke stemming. De aanwezige kleuters kropen op het podium en waanden zich op de speelplaats van hun school, wat zanger Jeroen Camerlynck wel aanstond: “Soms wist ik niet goed hoe ik moest reageren als een kindje mij iets aanreikte tijdens het concert.” Maar de interactie zorgde voor een leuke sfeer.

Camerlynck steunt dit soort evenementen maar benadrukt dat de essentie niet verloren mag gaan. “Ik heb een probleem met een gigantisch evenement zoals Music For Life, omdat mensen niet meer beseffen waar het om draait. Voor mij mogen er meer benefiets georganiseerd worden, maar de boodschap mag niet verloren gaan.”

Moedeloos

Nele Vandembempt danst bij Majoretteketet, een Brusselse majorettegroep die het publiek verwende met een mix van flamboyante dansroutines. Vandembempt betreurt de moedeloosheid in de samenleving. “Ik ben huisarts in Schaarbeek waar ik heel vaak geconfronteerd word met thuislozen. Mensen denken dat ze niet kunnen helpen, waardoor de ongelijkheid blijft groeien. Jammer genoeg nemen de politici het probleem niet in handen en blijft dit soort initiatieven noodzakelijk.”

Betere stad

Student Dieter Geerinck drinkt een pintje en kijkt naar het concert van JoBee Project. Hij heeft examens en komt naar de Beursschouwburg om zich te ontspannen. “Het is onmenselijk om buiten in de kou te leven. Ik vind dat er te weinig benefiets georganiseerd worden. Dit is een super leuke avond.”

Woordkunstenaar Jee Kast deelt zijn mening. Hij is blij dat er iets structureel gebeurt om daklozen te helpen. “Brussel heeft een warm hart en veel jonge gezinnen nemen deel aan dit evenement omdat ze van Brussel een betere stad willen maken,” zegt hij.

Succes

Liefst 1.500 sympathisanten daagden op om de thuislozen te steunen. De opbrengst van de benefiet gaat naar Hobo, Albatros en Straatverplegers.

Hobo houdt zich bezig met de her-integratie van thuislozen in de maatschappij. Albatros focust op de opvang van thuislozen en de Straatverplegers bieden directe hulp aan.

De samenwerking tussen FM Brussel en de Beursschouwburg is volgens organisator Nadia Scheys een succes: “Ik ben absoluut tevreden over de opkomst. Je zou denken dat veel gezinnen moeten winkelen op een zaterdagnamiddag, maar velen van hen zijn tot na zeven uur ‘s avonds gebleven.”

© 2013 – C.H.I.P.S. StampMedia – Ilkan Demir

take down
the paywall
steun ons nu!