Reportage, Antwerpen, De Coninckplein Antwerpen, Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad vzw, Open deur in de buurt, Antwerpen buurthuizen -

Het Antwerpse De Coninckplein heeft een buurthuis

Zondag 20 januari was het eindelijk zover. Op de hoek van de Van Schoonhovenstraat en de Lange Beeldekensstraat openden de buurtbewoners van het De Coninckplein een eigen buurthuis. Initiatiefnemers Marleen Vervaet en Wiske Renoz overtuigden een 20-tal mensen om het vroegere café ‘Non-stop' een opknapbeurt te geven.

maandag 21 januari 2013 14:30
Spread the love

Het werd een samenwerking tussen de wijkbewoners en lokale organisaties zoals Samenlevingsopbouw en de Pleingroep De Coninckplein. Marleen hoopt dat het buurthuis het plein opnieuw kan doen herleven. “Vroeger was het De Coninckplein dé hippe Antwerpse uitgaansbuurt, maar daarna verloederde de wijk.”

De laatste tijd stellen de buurtbewoners opnieuw beterschap vast. “De buurt lééft weer: er wordt weer gebasket en er komen opnieuw kinderen spelen, een hele verbetering.”  Het buurthuis is open voor iedereen uit de brede omgeving van het plein. “We hebben geen specifieke doelgroep”, zegt Marleen. “Iedereen die wil, mag langskomen voor een kop koffie en een babbeltje. We willen vooral een plaats creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.”

Enkele sfeerbeelden.

take down
the paywall
steun ons nu!