Nieuws, Samenleving, DeBuren, LinksRechts debatten, Ikke ikke ikke en de rest kan stikken-debat -

Livestreaming debat: “Wie zorgt voor ons als we oud worden?”

Vanavond gaat het tweede debat uit de reeks "Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken!" door in de Bourlaschouwburg in Antwerpen. Het hele debat kunt u vanaf 20u rechtstreeks op deze pagina volgen.

maandag 14 januari 2013 17:05
Spread the love


doc


Video streaming by Ustream

Mensen worden almaar ouder. Op zestig- of zeventigjarige leeftijd beginnen velen aan hun tweede of zelfs derde jeugd. Maar wat als het lichaam niet meer meekan? Of erger nog, de geest? Wie zal dan voor ons zorgen? En wat als we voor noodzakelijke zorgen op anderen moeten vertrouwen? De recente Panorama-uitzending (VRT) De Grijze Zone, over de schrijnende toestanden in sommige Belgische rusthuizen, toonde ons dat het fout kan lopen. Is het verstandig om seniorenzorg over te laten aan privébedrijven? Of moeten we toch vooral in de richting van overheid en samenleving kijken om goede ouderenzorg te verzekeren?

Een debat met oud-minister van Financiën, Begroting en Gezondheidsbeleid Wivina Demeester (VIGeZ) en Bart Bots (CEO Senior Living Group). Dirk Barrez (DeWereldMorgen.be) leidt het debat en Olivier Remy (LBC- NVK) reflecteert. Christophe Callewaert (DeWereldMorgen.be) is factchecker van dienst.

We vragen sprekers om hun analyses, inzichten en verhalen te brengen over essentiële maatschappelijke vraagstukken, en om die ook te argumenteren.
Geen boksmatch, wel verdieping van het inhoudelijke gesprek over de verhouding tussen het publieke en het private belang. Toch een debat. Omdat, hoe beleefd sprekers ook van gedachten wisselen, hun opvattingen grondig zullen verschillen.

Deze nieuwe debatreeks is een initiatief van deBuren, DeWereldMorgen.be en Toneelhuis. Ze is de opvolger van de LinksRechts debatten waarvan alle opnames en verslagen nog te zien en te lezen zijn op deze site. https://www.dewereldmorgen.be/tags/linksrechts-debat

Vanaf 20u kunt u hierboven de livestreaming van het debat volgen.

take down
the paywall
steun ons nu!